Je „daňová amnestia“ pre všetkých? - Spišáková, Ingrid
Dňa 1. 10. 2025 nadobudlo účinnosť nariadenie vlády SR č. 243/2025 Z. z. o zániku daňového nedoplatku zodpovedajúceho nezaplatenej sankcii prislúchajúcej k zaplatenej dani a o upustení od uloženia pokuty a od vyrubenia úroku z omeškania. Článok opisuje, na aké prípady a na ktoré dane sa „daňová amnestia“ vzťahuje. Zaplatenie už existujúceho daňového nedoplatku, podanie riadneho daňového priznania a dodatočného daňového priznania, ako správca dane vypočíta sankcie a za čo hrozia daňovým subjektom sankcie.