Integrované manažérske systémy riadenia – akcelerátory cirkulárneho modelu podnikania - Kollár, Vojtech
Udržateľný rast a konkurencieschopnosť podnikov v trhovo orientovanom prostredí sa stávajú primárnou úlohou manažmentu všetkých podnikov. Manažment je dynamický proces so sekvenčnými a priebežnými funkciami. Prepojením sekvenčných a priebežných riadiacich činností umožňuje integrovaný systém manažérstva organizáciám plniť si svoj záväzok k udržateľnému rozvoju. Integrovaný systém manažérstva zohráva dôležitú úlohu v strategickom riadení podniku a rozvoji dôvery zainteresovaných strán. Objasnenie podstaty a implementácie obehového obchodného modelu a poukázanie na nevyhnutnosť uplatňovania integrovaných systémov manažérstva v obehovom hospodárstve.