Rodové nerovnosti na Slovensku a pohľad do vybraných krajín EÚ - Martin, Ivette
Princíp rodovej rovnosti. Právne predpisy a vývoj rodovej rovnosti doma i vo svete. Diskriminácia a jej medzinárodné normy. Príčiny rodových rozdielov. Priemerné platy slovenských mužov a žien podľa Štatistického úradu SR. Boj proti nerovnosti.