Umelá inteligencia a jej možnosti využitia pri budovaní inteligentných miest - Rayevnyeva, Olena
Digitálne technológie vrátane umelej inteligencie v súčasnosti rýchlo napredujú a ich aplikácia má obrovský potenciál nielen pre spoločnosť ako celok, ale aj pre jednotlivcov. Rastúci trend implementácie umelej inteligencie a identifikácia vybraných oblastí v rámci podnikateľského sektora a verejnej správy. Osobitná pozornosť sa venuje využitiu umelej inteligencie v kontexte rozvoja inteligentných miest. Na základe súčasného technologického pokroku práca analyzuje úlohu umelej inteligencie pri optimalizácii mestských procesov, zvyšovaní efektívnosti verejných služieb a podpore udržateľného rozvoja.