Manažérske kompetencie a inovácie vo vzdelávaní v dobe post-Covid-19 - Matúšová, Silvia
Manažérske kompetencie a inovácie vo vzdelávaní na univerzitách. Manažéri v 21. storočí pôsobia v podmienkach zásadných zmien v spoločnosti, medzi ktorými dominuje faktor udržateľného rozvoja, prvky nových technológií, štvrtá priemyselná revolúcia (Priemysel 4.0), digitalizácia a robotizácia. Analýza a syntéza poznatkov získaných počas pandémie COVID-19, počas ktorej prístupy k vzdelávaniu na univerzitách, manažment vzdelávania a využívanie nových technológií výrazne zmenili spôsob a formy vzdelávania a stanovili nové požiadavky na manažérske kompetencie manažérov v oblasti vzdelávania. Dopad nových prístupov a opatrení je viditeľný v pripravenosti študentov na trh práce a ich uplatniteľnosti. Analýza primárnych a sekundárnych zdrojov zameraných na nové požiadavky vzdelávania a manažmentu vzdelávania na Slovensku a v Európskej únii.