Od Priemyslu 4.0 k Priemyslu 5.0 - Kordošová, Miroslava
Len nedávno sa spoločnosť a priemysel zaoberali princípmi a stratégiou Priemysel 4.0 a už tu prebieha Priemysel 5.0. Stratégia Priemysel 5.0 predstavuje zásadný posun v prístupe k priemyselnej výrobe, ktorý kladie dôraz na spoluprácu medzi človekom a technológiami, udržateľnosť a odolnosť podnikov. Tento nový model prináša nielen technologické inovácie, ale aj nové výzvy v oblasti bezpečnosti práce, pracovného prostredia a spolupráce človeka s umelou inteligenciou. Porovnanie oboch stratégií a nové výzvy, ktoré prináša stratégia Priemysel 5.0. všeobecne, ale aj so zameraním na bezpečnosť práce.