Subjective Well-Being and Values - What Matters to Undergraduate Students? - Muchová, Eva, 1961-
Štúdia skúma subjektívnu pohodu študentov bakalárskeho štúdia vo vzťahu k ich hodnotovým orientáciám, pričom vychádza z dotazníkového prieskumu s 212 respondentmi. Cieľom je identifikovať kľúčové determinanty pohody s ohľadom na zdravie, rodinné zázemie, životné úspechy a osobné hodnoty. Dáta boli analyzované pomocou deskriptívnej štatistiky, bivariačnej korelácie a exploračnej faktorovej analýzy prostredníctvom analýzy hlavných komponentov s rotáciou Varimax. Štúdia demonštruje, ako životné podmienky a hodnotové orientácie spoločne ovplyvňujú subjektívnu pohodu a poskytuje praktické dôsledky pre univerzity, ktoré sa snažia podporovať duševné zdravie a osobný rozvoj študentov.