Finančné vzdelávanie a finančná gramotnosť v Európskej únii - Feranecová, Adela, 1986-
Rozbor úrovne finančnej gramotnosti v Európskej únii, identifikovanie regionálnych rozdielov medzi členskými štátmi, diskutovanie o hlavných determinantoch finančnej gramotnosti a zhodnotenie politiky a iniciatívy EÚ, zameraných na jej zvyšovanie.