Reforma verejných financií na Slovensku v kontexte fiškálnej konsolidácie 2026 - Ivaničková, Mariana, 1977-
Zameranie na tretí konsolidačný balík verejných financií Slovenskej republiky na rok 2026 a skúmanie jeho úlohy, ako nástroja fiškálnej stabilizácie a podpory dlhodobej ekonomickej udržateľnosti. Konsolidácia verejných financií 2026 predstavuje súbor cielených opatrení vlády, zameraných na zníženie rozpočtového deficitu, racionalizáciu výdavkov a optimalizáciu výberu daní. Rozbor makroekonomických východísk konsolidácie verejných financií a cieľov konsolidačného procesu, systematické skúmanie štruktúry prijatých opatrení a ich očakávaný vplyv na verejné financie a sociálny systém.