Komparácia daňových stimulov vo vybraných daňových systémoch vo svete a v SR - Manová, Eva, 1957-
Daňové stimuly sú významným nástrojom hospodárskej politiky krajiny. Vlády ich využívajú na podporu ekonomického rastu, inovácií a investícií, čím umožňujú podnikom znižovať daňové zaťaženie a poskytujú väčší priestor na rozvojové aktivity, ako sú výskum, vývoj a technologické inovácie. Komparácia vybraných daňových stimulov v Slovenskej republike a vo vybraných krajinách – konkrétne v Írsku, Estónsku, Spojených štátoch amerických a Nemecku. Porovnanie daňových stimulov vo vybraných krajinách a poskytnutie prehľadu o vplyve daňových stimulov na podnikateľské prostredie. Výhody a nevýhody niektorých foriem daňových stimulov vo vybraných krajinách a ich vplyv na tvorbu priaznivého podnikateľského prostredia a na motiváciu firmy k rozširovaniu činností s podporou konkurencieschopnosti.