Daňový režim osobných vozidiel v podnikoch od roku 2026 - Šefčik, Dominik, 2001-
Analýza zmeny daňového režimu osobných motorových vozidiel kategórie M1 a vybraných vozidiel kategórie L (L1e, L3e) v prostredí slovenskej daňovej sústavy účinnú ex lege od 1. januára 2026 podľa zákona č. 261/2025 Z. z., ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v súvislosti s konsolidáciou verejných financií. Príspevok formuluje aplikačné otázky, naznačuje judikatúrne oporné body Súdneho dvora EÚ a predkladá rámec metrického porovnania dopadov jednotlivých režimov na daňové zaťaženie podnikov.