Ženy vo vyšších manažérskych pozíciách verejne kótovaných spoločností v Európskej únii - Maťašová, Jana, 1999-
Príspevok sa zaoberá problematikou rodových rozdielov vo vyšších manažérskych pozíciách verejne kótovaných spoločností v krajinách Európskej únie. Hlavným cieľom je popísať a komparovať aktuálny stav zastúpenia žien vo vyšších manažérskych pozíciách v krajinách Európskej únie a identifikovať rozdiely medzi mužmi a ženami v sledovanej oblasti.