Súlad bankových cookie policy s právnou úpravou v Slovenskej republike - Kuhnová, Lenka, 1989-
Digitalizácia bankovníctva zásadným spôsobom zmenila spôsob poskytovania a využívania finančných služieb. Klienti čoraz viac komunikujú s bankami prostredníctvom internetového a mobilného bankovníctva, čo vedie k exponenciálnemu nárastu objemu spracúvaných údajov. S touto digitálnou transformáciou sú však neoddeliteľne spojené aj nové právne a technologické výzvy, predovšetkým v oblasti ochrany osobných údajov a súkromia. Jedným z najvýznamnejších nástrojov, ktorými banky pracujú s údajmi používateľov na svojich webových stránkach, sú súbory cookies. Ide o technológie, ktoré umožňujú zbierať informácie o správaní používateľov, ich preferenciách, technických nastaveniach zariadenia, a často aj o ich identifikovateľných osobných údajoch.