Wind Energy - Dugas, Jaroslav, 1967-
Veterná energia je vďaka svojim výhodám jedným z najrýchlejšie rastúcich obnoviteľných zdrojov energie. Čisté energie, ako je aj veterná, nám môžu pomôcť vyriešiť viaceré výzvy dnešných dní. Energia vetra vzniká dôsledkom nerovnomerného ohrievania zemského povrchu Slnkom. Ohrievaním vzduchu a jeho následným stúpaním do výšky dochádza k prúdeniu vzdušnej masy okolo Zeme. Energia vetra patrí k najstarším vedome využívaným obnoviteľným zdrojom energie. O výstavbe veterných elektrární sa toho v posledných rokoch nahovorilo mnoho. Polemizuje sa, prečo je s tým na Slovensku taký problém, čo nás brzdí, ako si procesy uľahčiť.