Právne výzvy otvoreného bankovníctva v ére rovnováhy medzi inováciou a ochranou údajov - Szaryszová, Petra, 1984-
Digitalizácia finančných služieb zásadným spôsobom mení spôsob, akým spotrebitelia interagujú s bankovými inštitúciami. Tradičné bankovníctvo je čoraz viac nahrádzané modernými online a mobilnými službami, ktoré kladú dôraz na rýchlosť, dostupnosť a používateľskú jednoduchosť. V tomto kontexte sa objavil nový koncept, otvorené bankovníctvo (open banking), ktorý je významným krokom smerom k liberalizácii prístupu k finančným údajom a k podpore konkurencie na trhu platobných služieb.