Využívanie umelej inteligencie v marketingovej komunikácii a budovaní značky - Bocánová, Slávka, 1999-
Analýza využívania umelej inteligencie v marketingovej komunikácii a budovaní značky. Teoretická časť vymedzuje základné koncepty umelej inteligencie v marketingu, jej úrovne a prínosy v oblasti automatizácie procesov, analýzy dát a interakcie so zákazníkmi. Pozornosť je venovaná najmä generatívnej a konverzačnej umelej inteligencii, ktoré zásadne menia spôsob tvorby obsahu, personalizácie a riadenia zákazníckej skúsenosti. Praktická časť článku predstavuje prípadovú štúdiu značky Bloom Robbins, ktorá ilustruje konkrétne prínosy implementácie AI do marketingových procesov. Analýza potvrdzuje, že využitie umelej inteligencie prispieva k vyššej efektivite, kreativite a konzistentnosti značky, zároveň však vyžaduje zachovanie etických a reputačných štandardov. Zistenia poukazujú na význam prepojenia dátovo orientovaného a emocionálneho prístupu v brandingu a naznačujú smer ďalšieho výskumu v oblasti strategického využívania AI v marketingovej praxi.