Determinants of Subjective and Objective Financial Wellbeing: An Empirical Analysis - Ilenčíková, Katarína, 1999-
Hlavným cieľom práce bolo zistiť, či sú faktory ovplyvňujúce subjektívnu a objektívnu finančnú prosperitu rovnaké alebo odlišné, s využitím údajov zo slovenských domácností. Štúdia bola motivovaná myšlienkou, že pocity ľudí ohľadom ich financií často nezodpovedajú ich skutočnej finančnej situácii a pochopenie tohto rozdielu je dôležité pre výskumníkov aj tvorcov politík.