Business Leadership in the Construction Industry: The Role of Public-Private Interaction and Price, Investment, Labor, and Institutional Determinants of Development - Parajka, Branislav, 1981-
Rozbor úlohy obchodného vedenia a verejno-súkromnej interakcie pri formovaní rozvojových trajektórií ukrajinského stavebníctva. Vyvinutie a otestovanie integrovaného analytického rámca, ktorý kombinuje ekonometrické modelovanie, index obchodného vedenia a scenárové prognózy s cieľom identifikovať kľúčové determinanty rastu odvetvia. Výsledky ukázali, že strategické spoločnosti s vysokou úrovňou inovácií, dodržiavaním ESG a účasťou na verejno-súkromných projektoch pôsobia, ako katalyzátory oživenia, zatiaľ čo regionálne asymetrie si vyžadujú diferencované politické opatrenia. Závislosť Ukrajiny od štátneho financovania a zdôraznenie potreby aktivácie súkromného kapitálu. Praktický význam je určený možnosťou aplikácie zistení vo verejnej politike, podnikových stratégiách a medzinárodných programoch podpory obnovy.