Tendencie prílevu priamych zahraničných investícií v maloobchode SR - Bobenič Hintošová, Aneta, 1979-
Postavenie maloobchodu v rámci ekonomiky Slovenskej republiky sa v priebehu času transformovalo, a to pod vplyvom vstupu zahraničných konkurentov na tento trh, najmä v dôsledku prílevu priamych zahraničných investícií a modifikácií vlastníckych štruktúr v tejto oblasti. Uvedený príspevok poskytuje pohľad na vývoj priamych zahraničných investícií vo veľkoobchode a maloobchode SR ako celku a špecificky v sekcii maloobchodu, a to z hľadiska prílevu ako aj stavu priamych zahraničných investícií v ich základnej štruktúre, v rozpätí rokov 2009-2023.