Kritériá Komisie pre náklady na čistenie prostredia znečisteného voľne pohodeným odpadom - Trošanová, Mária
Ako spoločnosť sa vyvíjame. Niekedy posúvame vpred, inokedy stojíme, alebo aj bohužiaľ cúvame. To, čo by bolo kedysi spoločensky nemysliteľné, sa stalo bežným a v modernej spoločnosti treba na to reagovať. Medzi túto potrebu sa zaradilo aj vysporiadanie sa s voľne pohodenými jednorazovými plastmi, konkrétne pokrytie potrebných nákladov na nakladanie s týmto odpadom a na čistenie prostredia, znečisteného odpadom od konkrétnych odpadov z jednorazových plastových výrobkov, uvedených na trh.