Circular Economy in the Conditions of Slovak Republic - Boorová, Brigita, 1979-
Cirkulárna ekonomika je systém, ktorý sa snaží udržať materiály a výrobky v obehu čo najdlhšie, čím minimalizuje odpad a znižuje závislosť od nových prírodných zdrojov. Namiesto lineárneho modelu „vziať, vyrobiť, vyhodiť“ sa zameriava na predĺženie životnosti výrobkov, ich opravu, opätovné použitie, renováciu a recykláciu. Príspevok opisuje rozdiel medzi cirkulárnou a lineárnou ekonomikou, ako aj konkrétne príklady cirkulárnej ekonomiky z Bratislavy a Slovenska.