Modular Aspects of the Voluntary Sustainability Standards for Managements in Small and Medium-Sized Enterprises - Dubcová, Gabriela, 1968-
Príspevok sa zameriava na najnovšie informácie týkajúce sa riadenia ESG (Environmental, Social and Governance) v malých a stredných podnikoch (MSP), zmien Omnibus a podmienok týchto zmien. Definícia súčasného stavu ESG v malých a stredných podnikoch a smernica o podávaní správ o udržateľnosti podnikov (The Corporate Sustainability Reporting Directive, CSRD). Fázy implementácie pre ostatné dotknuté spoločnosti v dvoch alternatívach. Dočasné uplatňovanie štandardu dobrovoľných štandardov udržateľnosti pre MSP (Voluntary Sustainability Standards for SMEs, VSME) v dvoch alternatívach. Vykazovanie podľa zásad Omnibus. Základný popis štandardu VSME v dvoch alternatívach. Vykazovanie spoločností podľa štandardu VSME v dvoch alternatívach. Ciele a prijatie štandardu VSME. Štruktúra normy VSME v dvoch alternatívach. Flexibilita v dobrovoľných európskych normách pre podávanie správ o udržateľnosti (Voluntary European Sustainability Reporting Standards, ESRS) pre MSP. Vízia a uplatňovanie v budúcnosti pre obe alternatívy.