Sustainability Options in Terms of Recycling - Kissová, Jana, 1979-
V záujme zachovania planéty a ochrany životného prostredia je potrebné vytvoriť podmienky pre trvalo udržateľný rozvoj. Myšlienka trvalo udržateľného rozvoja predstavuje nový smer pre rozvoj ľudskej civilizácie v 21. storočí, ktorý podporuje aj prijatie koncepcie Agenda 2030 na samite OSN. Táto koncepcia definuje záväzok členských štátov OSN dosiahnuť do roku 2030 17 cieľov trvalo udržateľného rozvoja. V jednotlivých krajinách sú ciele stanovené v rámci národných stratégií a pretransformované do konkrétnych aktivít na regionálnej alebo miestnej úrovni. Súčasne sa v súvislosti s rozvojom udržateľného rozvoja objavili rôzne prístupy, ktorých cieľom je nasmerovať všetky svoje aktivity k udržateľnému životnému štýlu alebo udržateľnému podnikaniu. Cieľom príspevku je preskúmať metódy udržateľnosti v oblasti recyklácie. Podáva aktuálne dostupné možnosti pre výrobcov v oblasti recyklácie spolu s konkrétnymi príkladmi ich uplatnenia. Predmetom výskumu sú spoločnosti, ktoré sa venujú recyklácii inovatívnymi a inšpiratívnymi spôsobmi.