Training Future Doctors in Computer Modeling - Bekmoldaevna, Aigul Baimakhanova
Tento článok predstavuje vývoj a hodnotenie metodiky výučby počítačového modelovania pomocou rozšírenej reality (AR) s cieľom zlepšiť digitálnu kompetenciu budúcich zdravotníckych pracovníkov. Štúdia zdôrazňuje nevyhnutnosť a efektívnosť interdisciplinárnej integrácie, najmä kombinácie anatómie a informatiky. Článok analyzuje odpovede z prieskumu od 108 študentov lekárskych univerzít s cieľom posúdiť ich súčasné postoje k počítačovému modelovaniu a navrhuje metodiku založenú na voliteľnom predmete „Počítačové modelovanie ľudských orgánov“, ktorá zahŕňa technológie AR.