Logistika potravín je chrumkavo presná - Maťo, Vladimír
Udržiavať široký sortiment čerstvých a bezpečných potravín je z pohľadu logistiky mimoriadne náročná úloha. Absolútnym základom a najdôležitejším pojmom je neprerušený chladiaci reťazec, vysoký dôraz na hygienu a opatrnosť pri manipulácii. V pozadí pracuje sieť senzorov, chladiacich systémov a ďalších technológií, ktoré zabezpečujú neprerušený reťazec od výrobcu až po regál v predajni. Aj najmenšie pochybenie pritom môže zásielku vystaviť riziku znehodnotenia.