Fúzie a akvizície firiem a ukazovatele sily - Čičková, Zuzana, 1978-
V prostredí dynamickej geopolitickej a makroekonomickej transformácie, poznačenej výzvami ako energetická a digitálna tranzícia či potreba posilnenia odolnosti dodávateľských reťazcov, zohrávajú fúzie a akvizície čoraz dôležitejšiu úlohu ako nástroj na posilnenie konkurencieschopnosti podnikov v Európskej únii. Kooperatívne správanie sa subjektov vo svojej podstate skúma kooperatívna teória hier. Koaličné vzťahy medzi firmami sú významným faktorom ovplyvňujúcim úspech firmy v oblasti nedokonalej konkurencie.