Osobennosti ispol'zovanija cvetogo komponenta v opisanni čeloveka: sravnenije russkich i slovackich narodnych skazok - Uličná, Martina, 1971-
Podrobná porovnávacia analýza používania názvov farieb pri opise a charakterizácii ľudí ako postáv v ruských a slovenských rozprávkach. Prítomnosť špecifických sémantických prvkov v lexikálnom význame ruských a slovenských názvov farieb, ako aj rozdiely v ich kolokácii v porovnávaných jazykoch.