Sprachliche Handlungskompetenzen für mehrsprachige Arbeitsplätze: Didaktische Ansätze im Sprachunterricht an Hochschulen - Paté, Magdaléna, 1980-
Skúmanie významu viacjazyčnej kompetencie v globalizovanom svete práce a úlohy, ktorú v ňom zohráva. Osobitná pozornosť sa venuje tomu, ako možno túto základnú zručnosť efektívne rozvíjať v rámci univerzitného jazykového vzdelávania. Cieľom je definovať komunikačné kompetencie potrebné vo viacjazyčnom profesionálnom prostredí a identifikovať spôsoby, akými možno ich získavanie podporiť v kontexte vysokoškolského vzdelávania.