Fremdsprachenunterricht - Überblick über einige Methoden und die Rolle der künstlichen Intelligenz in der Schule - Šukolová, Lucia, 1984-
Metódy a prístupy, ktoré sa používali a používajú v jazykovom vzdelávaní s cieľom efektívne a rýchlo sa učiť cudzie jazyky. Stručný prehľad najznámejších metód z minulosti, ako je gramaticko-prekladová metóda, priama metóda, audiolingválne a audiovizuálne metódy, komunikačná metóda a postkomunikatívne alebo revidované komunikačné prístupy. Informácie o integrovanom vzdelávaní obsahu a jazyka (CLIL) a multilingualizme. V súčasnosti zohrávajú informačné a komunikačné technológie (IKT) a v najnovšom období aj umelá inteligencia (AI) významnú úlohu vo výučbe cudzích jazykov. Diskusia o tom, ako môže umelá inteligencia pomôcť pri výučbe cudzieho jazyka.