Die Konstruktion der Österreichischen nationalen Identität nach 1945. Diskursive Strategien der Zweiten Republik im Lichte der Wiener kritischen Diskursanalyse - Höhn, Eva, 1968-
Skúmanie konštrukcie rakúskej národnej identity po roku 1945 v rámci Viedenskej školy kritickej diskurzívnej analýzy. Cieľom je demonštrovať, ako bola rakúska identita formovaná prostredníctvom jazyka, historických naratívov a politických diskurzov, ktoré umožnili transformáciu krajiny z povojnovej obete na sebavedomý neutrálny štát. Zdôraznenie interakcie medzi jazykom, mocou a pamäťou, ako aj úlohy diskurzívnych stratégií pri formovaní kolektívneho vedomia.