From Empire to Points: Reassessing British Immigration Policy through the Lens of Uneven and Combined Development - Novák, Dajana, 1991-
Tvrdenie, že pobrexitová forma bodového imigračného systému, ktorý bol prezentovaný, ako spravodlivý a založený na kvalifikácii migrantov stále vykazuje znaky exkluzivity, zakorenenej v britskom impériu, čím stavia imigračnú politiku do role vyjednávacieho prostriedku o národnej identite a politickej legitimite. Prepojením historickej kontinuity so súčasným riadením migrácie poukazovanie na to, že súčasná migračná politika zostáva odrazom imperiálnej minulosti Spojeného kráľovstva.