Proaktívne udržateľné stratégie: Od schopností po agilne transformačné postupy podnikov v ére digitalizácie - Németh, Zora
Tento článok zdôrazňuje dôležitosť proaktivity podnikov a ich transformačných postupov s cieľom zosúladiť očakávania a záujmy zainteresovaných strán. Článok poskytuje informácie o potenciáli strategickej agility, ako aj otvorených inovácií v súvislosti s kvalitou v ére digitalizácie. Efektívne riešenia výziev v podnikoch si vyžadujú udržateľne dynamickú spoluprácu so zainteresovanými stranami podniku. Multidimenzionálny rozmer spoločenskej zodpovednosti vo vzťahu k otvoreným inováciám zohráva kľúčovú úlohu pri transformácii podniku na agilný podnik. Tento článok poukazuje na prepojenie schopností, potenciálu a proaktivity podnikov a zároveň zdôrazňuje možnosť strategicky udržateľného rastu podniku prostredníctvom agilných transformačných postupov.