Duration of Development and Business Potential of Innovations: Empirical Findings from Business Practice - Kovács, Jozef, 1994-
Príspevok analyzuje vzťah medzi časom vývoja inovácií a odhadovaným obchodným potenciálom na základe údajov zo 170 spoločností. Zameriava sa na inováciu produktov a procesov a využíva štandardizované dotazníky, v ktorých respondenti hodnotili kľúčové premenné na päťbodovej a šesťbodovej Likertovej škále. Na preskúmanie súvislostí medzi časom vývoja, fázou implementácie a trhovým potenciálom sú použité kvantitatívne metódy, vrátane deskriptívnej štatistiky, Spearmanovej korelácie a párových neparametrických testov. Analýza porovnáva aj produkty a procesy z hľadiska efektívnosti a obchodného využitia. Zistenia ukazujú, že dlhší vývoj automaticky nezaručuje vyšší trhový potenciál, pričom poskytujú aj praktické odporúčania pre spoločnosti investujúce do inovačných stratégií.