Metaphorical Profile of Keir Starmer in His Key Public Speeches - Novák, Dajana, 1991-
Skúmanie metaforického profilu súčasného britského premiéra Keira Starmera v jeho kľúčových prejavoch s cieľom odhaliť jeho komunikačné stratégie a presviedčaciu silu. Použitá metodológia kombinuje MIVPU, CMA a CDA, ktoré odrážajú kvalitatívny prístup podporený deskriptívnou štatistikou. Analýza odhalila päť dominantných metaforických domén s konzistentnou intenzitou 26 - 30 metafor na 1 000 slov v štyroch prejavoch. Tieto rámce legitimizujú Labouristickú stranu ako pragmatickú a zodpovednú alternatívu k delegitimizovanému konzervatívnemu diskurzu prostredníctvom metafor úpadku a výkonu.