AI gramotnosť u študentov - Dolná, Mária, 1989-
Tento príspevok systematicky skúma a syntetizuje existujúce teoretické rámce a kľúčové dimenzie AI gramotnosti – funkčné/technické pochopenie, aplikačné zručnosti, kritické/etické povedomie a afektívnu zložku. Analýza zdôrazňuje, že AI gramotnosť je nevyhnutným rozšírením tradičných gramotností, umožňujúc študentom kriticky hodnotiť, bezpečne interagovať a zodpovedne aplikovať systémy AI.