Role sociální práce v kontextu podpory dětí a mladistvých s duševní poruchou - Němečková, Klaudie
Štúdia sa zameriava na definovanie duševného zdravia detí, súčasný stav problémov duševného zdravia a úlohu sociálnej práce pri ich podpore. Úloha sociálnych pracovníkov pri mapovaní sociálnej situácie klientov, poskytovaní emocionálnej podpory a prevencii dlhodobej hospitalizácie. Výskum zdôrazňuje dôležitosť multidisciplinárneho prístupu a potrebu rozšíriť nielen sociálne služby. Výsledky poskytujú dôležité poznatky pre ďalší výskum efektívnosti poskytovaných služieb a spolupráce medzi rôznymi sektormi, ktoré sú kľúčové pre podporu tejto zraniteľnej skupiny.