Culture in the Crosshairs: A Metaphorical Analysis of the Speeches of the Minister of Culture, Martina Šimkovičová, and the Reactions of the Opposition and the Artistic Community - Pavlíková, Žaneta, 1973-
Zameranie sa na konceptuálne metafory v politickom a kultúrnom diskurze na Slovensku, s osobitným dôrazom na verejné vyhlásenia ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej a následné reakcie opozície, umelcov a kultúrnej komunity. Identifikácia a interpretácia jazykových rámcov, ktoré formujú verejnú diskusiu o kultúre, a zároveň analýza metafor, ktoré zohrávajú kľúčovú úlohu pri polarizácii spoločnosti a konštruovaní ideologických pozícií.