USA vs. Rusko. Vytváranie obrazu dvoch veľmocí v kontexte vojny na Ukrajine v alternatívnom médiu „Infovojna” - Seresová, Terézia, 1991-
Skúmanie vplyvu alternatívnych médií na verejnú mienku je v súčasnosti výzvou nielen pre akademickú obec, ale aj pre tvorcov politík a širokú verejnosť. Článok sa zameriava na identifikáciu lexiky používanej alternatívnymi médiami pri informovaní o vojne na Ukrajine a analyzuje korpus Infovojny. Prvá časť článku predstavuje teoretickú úroveň konceptu alternatívnych médií. Druhá časť oboznamuje čitateľa s CDA (Critical Discourse Analysis), metodológiou zvolenou pre náš článok. Tretia časť analyzuje lexiku používanú médiami Infovojny pri informovaní o dvoch superveľmociach, a to o Ruskej federácii a Spojených štátoch amerických.