Slovakia’s Stagnation in Catching Up with More Developed Economies: Macroeconomic and Regional Dimensions - Morvay, Karol, 1973-
V dôsledku globálnej finančnej krízy v roku 2009 zažilo viacero ekonomík strednej a východnej Európy vrátane Vyšehradskej štvorky fázu spomaľovania reálnej konvergencie. Ich schopnosť dobiehať výkonnosť vyspelejších európskych ekonomík sa v rôznej miere a na rôzne dlhé obdobie znížila. Slovenská ekonomika je špeciálnym prípadom, ktorý bol problémom spomaľovania reálnej konvergencie obzvlášť tvrdo zasiahnutý. Táto práca poukazuje na špecifické črty slovenského prípadu v makroekonomickom aj regionálnom rozmere.