Artificial Intelligence and the Transformation of Teaching Roles: Insights from Lecturers’ Experiences - Osadcha, Kateryna
Táto štúdia sa venuje skúmaniu a analýze úloh univerzitných učiteľov vo svete umelej inteligencie. V takýchto podmienkach sa úloha prednášajúceho mení. Prednášajúci už nie je len štedrým darcom vedomostí alebo overovateľom, ale aj poskytovateľom informácií, niekedy moderátorom alebo členom tímu. Toto sú len tri z mnohých, ktoré existujú a podľa názoru autorov sa odlišujú funkcie prednášajúcich v súčasnej ére umelej inteligencie.