Zmeny DPH vyplývajúce z tretieho konsolidačného balíka - Betáková, Jaroslava
Súčasťou zákona č. 261/2025 Z. z. z 24. septembra 2025, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v súvislosti s konsolidáciou stavu verejných financií, sú aj zmeny týkajúce sa dane z pridanej hodnoty. V čl. X uvedeného zákona sú uvedené zmeny a doplnenia zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov. Ustanovené je paušálne odpočítanie dane vo výške 50 % pri osobných motorových vozidlách nepoužívaných platiteľom dane výlučne na podnikanie a pri tovaroch a službách obstaraných v súvislosti s týmito vozidlami.