Europe's Recovery Plan and the Criteria of the Allocation the Recovery Plan Funds among EU Countries - Novák, Marcel, 1979-
Predstavenie aktuálneho stavu Plánu obnovy pre Európu v súvislosti s Mechanizmom na podporu obnovy a odolnosti a analytické posúdenie pomocou regresnej analýzy OLS kritérií, prijatých na rozdeľovanie finančných prostriedkov z tohto nástroja. Skúmame, či iné kritériá, súvisiace s hospodárskou situáciou môžu súvisieť s výškou grantov, prijatých krajinami EÚ. Výsledky práce ukazujú, že viac finančných prostriedkov bolo pridelených krajinám s vyššou populáciou, vyššou mierou nezamestnanosti a vyššou stratou reálneho HDP.