Demokracia v novoročných príhovoroch českých a slovenských prezidentov - Kusá, Zuzana
Analýza novoročných prejavov českých a slovenských prezidentov v rokov 1994 až 2024, ktorá kombinuje kvalitatívny exploračný prístup inšpirovaný kritickou diskurzívnou analýzou zameranou na rétorické spôsoby vyjadrovania. Overenie hypotézy odvodené zo štúdie S. M. Lipseta (1959) o sociálnych predpokladoch legitimity demokratických režimov. Ako českí a slovenskí prezidenti budovali obraz demokratického režimu a jeho význam pre každodenný život obyvateľstva.