Umelá inteligencia vo vysokoškolskom vzdelávaní ako nástroj napĺňania cieľa SDG 4 - kvalitné vzdelanie - Weiss, Erik, 1979-
Analýza, ako môže umelá inteligencia vo vysokoškolskom vzdelávaní prispieť k napĺňaniu cieľa SDG 4 - Kvalitné vzdelanie v rámci Agendy 2030. Opiera sa o kľúčové dokumenty OSN a UNESCO a o dostupné štatistiky a prieskumy, ktoré ukazujú rýchly nárast používania AI medzi študentmi aj pedagógmi. Zároveň autori poukazujú na riziká spojené s akademickou integritou a nerovným prístupom k technológiám. Odporúčania, ako AI pedagogicky a inštitucionálne uchopiť tak, aby sa stala reálnym nástrojom napĺňania cieľa SDG 4, nie jeho hrozbou.