Recovery of the Airline Providers After Pandemics: Incorporating Quality Measures To Measure Technical Efficiency - Hajduová, Zuzana, 1974-
Táto štúdia meria, ako šok spôsobený ochorením COVID-19 zmenil efektívnosť leteckých spoločností na celom svete. Štvrťročné údaje (2014 – 2024) o vstupoch do flotily, paliva, práce a údržby a ukazovateľoch prevádzky/výstupov sa vyhodnocujú pomocou DEA, vrátane rozšíreného modelu založeného na slabých miestach siete, ktorý poskytuje optimistické aj pesimistické hranice efektívnosti. Výsledky ukazujú 14 % mediánový pokles technickej efektívnosti v rokoch 2020 – 2021, pričom iba traja dopravcovia – Singapore Airlines, Swiss a Wizz Air – zostali plne efektívni.