Celoživotné vzdelávanie a informačná gramotnosť ako determinanty rozvoja ľudského kapitálu - Vavlič, Lukáš, 1992-
Celoživotné vzdelávanie a informačná a dátová gramotnosť ako kľúčové determinanty rozvoja ľudského kapitálu v kontexte Európskej únie a krajín V4. Na základe sekundárnych údajov z databázy Eurostat za obdobie rokov 2010–2024 sa analyzujú trendy účasti dospelej populácie na vzdelávaní a úroveň informačnej a dátovej gramotnosti. Výsledky poukazujú na rastúci význam celoživotného vzdelávania a digitálnych kompetencií pre napĺňanie cieľov Agendy 2030, zároveň však odhaľujú pretrvávajúce regionálne rozdiely.