Hodnotenie kvality života vo vybraných krajinách EÚ - Coroničová Hurajová, Jana, 1986-
Hodnotenie kvality života v krajinách Európskej únie (EÚ) je komplexnou výzvou. Ekonomické bohatstvo krajiny je len jedným z mnohých aspektov, ktoré ovplyvňujú reálne životné podmienky jej obyvateľov. Tradičný ukazovateľ bohatstva, HDP síce ukazuje ekonomickú produkciu, no zaodráža sociálne, zdravotné a environmentálne faktory (Reig-Mullor a kol., 2024).