Digitalizácia, transparentnosť a efektívnosť verejného obstarávania - Feranecová, Adela, 1986-
Verejná súťaž je základným mechanizmom verejného obstarávania, ktorého cieľom je zabezpečiť efektívne, transparentné a hospodárne vynakladanie verejných finančných prostriedkov. Tradičné postupy verejnej súťaže sú však často kritizované pre svoju administratívnu náročnosť, časovú zdĺhavosť a nízku mieru flexibility.