Úloha vzdelávania dospelých pri dosahovaní SDG 4 - Gontkovičová, Barbora, 1986-
Ciele udržateľného rozvoja (SDGs), ktoré prijala OSN v roku 2015, stanovujú globálny rámec ambicióznych cieľov do roku 2030. Kľúčovým pilierom v tejto stratégii je SDG 4, ktorý sa zameriava na zabezpečenie „inkluzívneho a spravodlivého kvalitného vzdelávania a podporu príležitostí na celoživotné vzdelávanie pre všetkých“. Tento cieľ explicitne zdôrazňuje potrebu rovného prístupu ku kvalitnému vzdelávaniu vo všetkých fázach života – od rannej starostlivosti až po terciárne a odborné vzdelávanie.