Metodický prístup k analýze dát energetického trhu v kontexte digitalizácie - Szaryszová, Petra, 1984-
Dynamický rozvoj energetického sektora Slovenskej republiky je v poslednom desaťročí formovaný súbežným pôsobením dvoch megatrendov – udržateľnosti a digitalizácie. Rozvoj digitalizačných technológií zásadným spôsobom mení spôsob monitorovania, vyhodnocovania a riadenia energetických systémov. Moderné trhy s elektrinou generujú vysoké objemy dát, ktoré odhaľujú rastúcu variabilitu, nelineárne vzťahy a komplexné interakcie medzi prevádzkovými premennými.